Interview Willeke van ‘t Geertje

16 november 2017

Willeke werkt al vierenhalf jaar full-time bij Boerderij Boerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude. Ze houdt zich bij de kinderboerderij bezig met allerlei binnenwerkzaamheden. Willeke: ‘Ik ben vooral te vinden in het kantoor van ‘t Geertje. Daar hou ik bijvoorbeeld de site en Facebookpagina van onze boerderij bij en zorg ik ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Verder help ik ook in het restaurant. Ik kom dus ondanks dat ik op een kinderboerderij werk meer in contact met mensen dan met dieren, haha’.

Op de vraag wat Willeke zo leuk vindt aan het werk bij ‘t Geertje, antwoordt ze: ‘Ik werk hier samen met veel familieleden en vind het leuk om met hun wat moois op te bouwen en verder te groeien. Ook vind ik het fijn om te zien dat onze kinderboerderij milieubewust en duurzaam te werk gaat’.

Van jongs af aan is de boerderij in handen van de familie van Willeke. ‘Mijn opa en oma kochten na de Tweede Wereldoorlog de boerderij, waarbij ze zich in het begin vooral bezig hielden met het houden van koeien, varkens, kippen en het verhuren van roeiboten. Later kwamen daar veel dieren bij’.

Om de groei van de boerderij te kunnen blijven financieren zijn er drie dingen van groot belang volgens Willeke: ‘Naast de winkel en het restaurant die natuurlijk voor inkomsten zorgen, is de kinderboerderij zelf ook heel belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld voor een kleine bijdrage lammertjes melk geven. Of als je meer met paarden hebt kun je ook een ritje maken op onze pony’.

Met de feestperiode op komst organiseert ‘t Geertje allerlei leuke activiteiten. Dus het is zeer de moeite waard om eens te site te bezoeken en een leuke activiteit uit te zoeken om heen te gaan met je kinderen.

https://hetgeertje.nl/