Interview Dierenambulance Alphen a/d Rijn

7 december 2017

Sylvia werkt al 4 jaar als vrijwilliger bij de Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o.. Sylvia:”Het geeft mij voldoening om dieren in nood te kunnen helpen. Mijn taak als dieren in nood zijn is de dieren vervoeren naar de dierenarts.

Op de vraag wat het mooie is aan dit werk antwoordt Sylvia:”Een van de mooie dingen aan dit werk is dat je vermiste huisdieren vindt en kan herenigen met de baasjes. Wat ik ook mooi vind is dat als ik dieren naar de dierenarts breng. Die dieren zijn dan zo gewond dat ik denk dat dier gaat het niet redden, maar dan zijn ze bij de dierenarts geweest en dan redden ze het toch. Dat vind ik erg mooi om te zien.

Dit werk heeft ook wel mindere punten verteld Sylvia:”Ik vind het erg vervelend om mee te maken dat sommige dieren niet meer gered kunnen worden. Dan laat de dierenarts dat dier inslapen. Maar dat is aan de ene kant misschien ook wel beter voor dat dier, anders ervaren die dieren erg veel pijn. Dat blijft toch wel moeilijk als een dier wordt ingeslapen. Ik vind het ook wel lastig om overgereden dieren op te halen. Dat ziet er soms toch wel heel gruwelijk uit. Ik heb 2 collega`s die overgereden dieren opknappen. Door mijn collega`s kunnen de baasjes dan toch nog een mooi afscheid nemen van hun huisdier.