Het tweede dier van de serie dieren met zee in de naam is de Amerikaanse zeearend.

Deze roofvogel komt voor in Canada en de Verenigde staten. Amerikaanse zeearenden leven het liefst in de buurt van water zoals rivieren en meren. Laatste jaren is deze vogel niet meer bedreigd, maar aan het eind van de twintigste eeuw stond het dier op uitsterven. Dat kwam doordat er op gejaagd werd en door boeren die gif gebruikte dat in het water terecht kwam. Als de zeearenden dan een vis op zouden eten kregen ze het gif binnen. Op dit moment zijn gelukkig deze bestrijdingsmiddelen verboden.

Een volwassen Amerikaanse zeearend heeft een gele snavel. Zijn verenpak is donkerbruin maar bij de kop en staart is de kleur wit. Een jonge Amerikaanse zeearend doet er wel 5 jaar over om er net zo uit te zien als volwassenen. Volwassen vrouwtjes kunnen een spanwijdte hebben van 200 cm tot 240 cm. De mannetjes zijn ongeveer 25% kleiner dan vrouwtjes.

Een paar zeearenden produceert een tot drie eieren in een jaar. Zelden vliegen er drie jonge zeearenden uit het nest, omdat de voedselaanvoer zeer klein is voor de vogels. Zeearenden gaan vaak terug naar de plek waar ze geboren zijn.

Amerikaanse zeearenden eten erg gevarieerd van vis tot kleinere vogels maar ook knaagdieren. Wanneer de Amerikaanse zalmen de rivieren optrekken om kuit te schieten, worden ze opgewacht door tientallen zeearenden.

Nog een leuk feitje is dat deze vogel in Amerika het nationale symbool is en staat afgebeeld op het grootzegel van de verenigde staten.