Marieke is dierenarts bij de Dierenkliniek ‘t Leidse Land in Roelofarendsveen. Toen Marieke 6 jaar oud was wist ze al dat ze dierenarts wilde gaan worden. Marieke: ‘Een tijdje heb ik getwijfeld of ik wel door zou willen gaan als dierenarts, omdat ik het lastig vond om de dieren te laten inslapen. Naarmate ik ouder werd besefte ik dat het soms niet anders kan en het beste is voor de dieren. Verder hou ik heel erg van de diversiteit van mijn werk’.

In haar beginjaren als dierenarts werkte Marieke in Nieuw-Zeeland, waar ze op dat moment woonde. ‘In Nieuw-Zeeland hielpen we naast de gebruikelijke huisdieren als katten en honden, vooral koeien en schapen en soms zelfs pinguïns. De pinguïns spoelden verwond aan op het strand en werden dan naar ons toe gebracht. Het was een mooie ervaring om ze te helpen. Hier in Nederland zijn mijn opvallendste ervaringen een verkouden egel en gewonde chinchilla, dat is een soort eekhoorn haha’.

Opgepast, niet voor lezers met een zwakke maag, behalve als je konijnen als huisdier hebt, haha:

Op de vraag wat het heftigste is wat Marieke heeft meegemaakt, antwoordt ze: ‘Op warme dagen kunnen vliegen soms eitjes leggen op de kont van een konijn. Dit kan leiden tot ernstige gevolgen wanneer de eitjes uitkomen en de maden voor verwondingen zorgen bij het konijn. Als dit gebeurt moeten we het konijn jammer genoeg vaak laten inslapen’.

We wilden het interview natuurlijk wel leuk afsluiten en vroegen Marieke haar leukste ervaring. Marieke: ‘Ik hou ervan om katten en honden te helpen bij het bevallen met een keizersnee. Een nieuw leven is toch altijd iets bijzonders’.